Kirjos Mareju: Ti si mnogo bolji igrač od Đokovića

Autor:

Australijanac u svom stilu bombastično pričao o Škotu, njegovoj karijeri i kojim je putem trebalo da ide

Kirjos Mareju: Ti si mnogo bolji igrač od Đokovića Foto: Guliver/Getty images/Scott Barbour

Endi Marej šokirao je sve izjavom uoči početka Australijan Opena da je kraj njegove karijere veoma blizu, zbog konstantnih zdravstvenih problema.

Mnoge igrače pogodile su iskrene reči i suze Škota kada je saopštavao javnosti da bi grend slem u Melburnu mogao da bude njegov poslednji turnir.

I Nika Kirjosa dirnula je ispovest nekada prvog igrača sveta.

Problematični Australijanac rekao je da je Marej za njega uvek bio protivnik koga se ozbiljno plašio.

"Kada sam igrao protiv Mareja osećao sam se poraženim i pre izlaska na teren. Protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala nisam imao takav osećaj. Nisam bio uplšen protiv njih kao protiv Endija. Znao sam da će njegova igra biti nerešiva za igrača poput mene", naveo je Kirjos.

On je protiv Škota odigrao šest mečeva u karijeri, a dobio samo jedan, poslednji, na Kvins klubu prošle godine, kada je Marej pokušao da se vrati tenisu posle duge pauze.

U sećanju mu je urezana ipak pobeda na Hopman kupu u Pertu, 2016. godine kada je u neslužbenom duelu trijumfovao prvi put.

"Pamtim tu pobedu, jer sam konačno dobro odigrao protiv Mareja".

Kaže da je Škot daleko bolji igrač nego što to pokazuju rezultati koje je ostvario.

"Kada sam gledao Novaka Đokovića i koliko je grend slemova osvojio uvek sam govorio Endiju ’Čoveče, ti si mnogo bolji igrač od Đokovića, trebalo bi da imaš bolju karijeru'", rekao je Kirjos.

"Stalno sam mu to pričao da je težak rival svima. Ali igrao je u eri trojice najvećih u istoriji tenisa - Federera, Nadala i Đokovića, što mu je dodatno otežavalo posao, uz momke poput Stena Vavrinke, koji su takođe bili nezgodni", naveo je Kirjos.

Australijanc je naveo da Endi nema za čim da žali.

"Endi je izvukao maksimum iz svoje karijere, bio je deo svakog velikog turnira i velika je nesreća što ga je telo izdalo. Ali on ne treba da žali ni za čim", naveo je Kirjos uz napomenu da bi "bilo veoma kul da sa Marejom odigra dubl pre završetka karijere, možda baš na Vimbldonu, gde je Britanac planirao da stavi tačku na aktivno bavljenje tenisom".

Povezano

Sve vesti