Oštre kritike zbog vređanja Milene Ivanović

Autor:

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomenetarisala je uvrede koje je na račun Milene Ivanović, supruge ubijenog Olivera Ivanovića, izrekao jedan od vođa Saveza za Srbiju Željko Veselinović. Oglasio se i Marko Đurić i Aleksandar Vulin.

111
A- A A+

sahrana oliver ivanović, milena ivanović Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Veselinović je ranije na toj društvenoj mreži objavio da Ivanoviću "pored ovakve žene neprijatelj nije bio potreban", ilustrujući to rečima: "žena đavo", ona koja nakon ubistva muža "đuska po beogradskim klubovima, a ne dođe na godišnji parastos".

Povodom ove izjave oglasila se premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Talibani iz Savez za Srbiju hitno da unesu vređanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znače drugačiju Srbiju: zemlju u kojoj 'nepodobne' žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?", napisala je Brnabić na svom Twitteru.

"Nedopustivo je tako kritikovati Milenu Ivanović"

Milena Ivanović: Prete mi!

Marko Đurić kaže da uvredom koju je jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović uputio udovici Olivera Ivanovića  taj savez pokušava da ubere političke poene, a zapravo su na taj način uvredili čitavu Srbiju.

"Naši građani ne treba da imaju nikakvu dilemu. Iza ovog brutalnog napada na udovicu Olivera Ivanovića stoje Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, tzv. Savez za Srbiju - savez za sebe, savez za silovanje", rekao je Djurić za TV Pink.

On kaže da se ljudi iz tog Saveza nikada nisu pokajali ni povukli pretnje koji su izneli premijerki Ani Brnabić i mnogim drugim političkim protivnicima u Srbiji.

"Ja se pitam hoćemo li kao društvo ustati da zaštitimo, i Milenu Ivanović, i druge nedužne ljude koje napadaju, od ovog neprimerenog političkog nasilja. Da li će se sada javiti različiti borci, za različite vrste prava, kojima kada im ideološki odgovara napadaju one na drugoj strani političkog spektra, a sada ćute", zapitao se Đurić.

On je rekao da je Veselinović uvredio majku sedmogodišnjeg dečaka i ženu koja je prošla "kroz najgori mogući pakao", te poručio da ostave na miru i udovicu Olivera Ivanovića i njegovu porodicu, kao i da prekinu sa nasiljem nad ženama i bilo kime u Srbiji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nazvao je sramnim napad na udovicu Olivera Ivanovića.

"Kada ne kaznite Veselinovića zato što je pozivao na grupno silovanje premijerke Brnabić, dočekate da se lider Saveza za Srbiju iživljava na udovici Olivera Ivanovića. U srpskom narodu nema veće sramote od vređanja i napada na žene i decu, na udovicu. Majka dečaka kome su ubili oca sada mora da trpi uvrede i napade kukavice koja o Kosmetu, Oliveru Ivanoviću i ljudskosti ne zna baš ništa", naveo je Vulin

Povezano

Sve vesti