Demantuju da je Dragičević tražio azil

Autor:

Grupa "Pravda za Davida" demantovala je danas da je otac nastradalog Davida Dragičevićaa, Davor zatražio politički azil u Austriji.

10
A- A A+
Davor Dragičević Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk


"Vest koju su pojedini portali preneli, da je Davor zatračio politički azil u Austriji je laž. To sa sigurnošću mogu da potvrdim", rekao je za sajt jedan od članova grupe "Pravda za Davida", prenosi TV BN na svom sajtu.

Kako se navodi, iz grupe su poručili da bez obzira na sve ostaju uz Davora Dragičvića.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koje je organizovala grupa "Pravda za Davida".

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od učesnika pobegli, a među onima koji su izbegli hapšenje je i Davor Dragičević.

Dragičević se od 31. decembra nalazi u bekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukomsa nepoznate lokacije.

Oglasio se Davor Dragičević!

Policija ga tereti ga za "ugožavanje bezbednosti", kao i za nameru da izazove državni udar.

Skupovi "Pravda za Davida" trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe.

Skupovi su počeli posle konferencije za novinare najviših zvaničnika MUP RS, koji su posle pronalaska beživotnog tela mladića saopštili da se on u večeri nestanka, 18. marta, potukao s grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću a onda nesrećnim slučajem završio u rečici Crkvena.

Roditelji mladića tvrde da imaju dokaze da su ga 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo telo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Povezano

Sve vesti