Gradonačelnik izboden na dobrotvornom skupu! VIDEO

Autor:

Gradonačelnik poljskog grada Gdanjska, Pavel Adamovič, izboden je večeras dok je stajao na bini u završnici velikog dobrotvornog skupa. On je životno ugrožen.

6
A- A A+
gdanjsk poljska adamovič Foto: Tanjug/AP Photo/Anna Rezulak/KFP


Adamovič je napadnut oštrim predmetom tokom dobrotvornog događaja, rekla je poljskoj agenciji PAP portparolka dobrotvorne organizacije Magdalena Skorupka-Kačmarek.

pavel adamovič Foto: Tanjug/AP Photo/Wojciech Strozyk


Lekari se trenutno bore za život teško povređenog gradonačelnika.

Privatna poljska televizija TVN24 javila je da je večeras oko 20:00 sati po lokalnom vremenu nepoznati muškarac istrčao na binu i nešto uzviknuo, nakon čega se gradonačelnik uhvatio za stomak.

 "Napadač je 27-godišnji žitelj Gdanjska koji je u prošlosti osuđivan za krivična dela protiv zdravlja i života. Do bine je prošao najverovatnije zahvaljujucí propusnici za medije", kazala je poljskoj državnoj televiziji portparol lokalne policije u toj luci na Baltiku Karina Kaminjska.

Dnevnik Gazeta viborča javio je da je napadač koji je upao na scenu, izbo gradonačelnika i vikao da ga je opoziciona Građanska platforma dok je bila na vlasti nevinog strpala u zatvor, u stvari Stefan W. koji je nedavno izašao iz zatvora pošto je bio osuđen na 5,5 godina zbog oružanih pljački četiri banke u Gdanjsku.

Adamovič (53) je gradonačelnik Gdanjska, baltičkog lučkog grada od 1998. godine, napominje AP.

Povezano

Sve vesti