Dilone, slavimo Srpsku zajedno? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Holivudski glumac doputovao u Drvengrad - "kakvi su običaji za vašu Novu godinu?"

Dilone, slavimo Srpsku zajedno? (FOTO, VIDEO) Foto: Tanjug/Rade Prelić

Slavni američki glumac Met Dilon stigao je u Drvengrad gde ga je dočekao osnivač Kustendorfa Emir Kusturica i veliki broj novinara.

"Nikada nisam imao ovakav doček. Prvi put da imam bilo kakav doček i zaista je lepo", rekao je Dilon.

Šmeker!

Prema srpskom običaju Dilona su dočekali mladi u srpskoj narodnoj nošnji sa pogačom, solju i rakijom, koju je odbio, jer ne pije.

Izvor: TANJUG

Dilon je za razliku od većine svetskih faca koje su na festival došle helikopterom, stigao kolima. "Pretpostavljam da postoje drugi načini da se dođe ovde, letenjem na primer. Leteo sam avionom i to je bilo ok, ali ne volim helikoptere", rekao je Dilon. Rekao je i da je veliki fan Kusturičinih filmova i da je bio uzbuđen zbog ideje da dođe na Mećavnik, ali je brinuo da li će mu raspored poslova to dozvoliti.

"Uspeo sam i evo me. Ovaj festival je vrlo nekonvencionalan. Mali je i volim to. Nije bezličan", rekao je Dilon.

Sviđa mu se, kako je kazao, i to što je Kustendorf posvećen mladim stvaraocima.

"Jako je dobro što dolaze studenti i mladi, nadahnuti filmski stvaraoci, glumci. To je vrlo dobro i to mi se najviše sviđa. Neki festivali ugoste mlade stvaraoce, neki ne, ali meni se to jako dopada. Ne volim da govorim ljudima kako da rade, ali imam dosta iskustva i kad god mogu to da podelim, dobro je", istakao je Dilon.

Kaže da sebe ne vidi kao filmsku zvezdu, već je, tvrdi, normalna osoba, "kao i svi ostali".

Iznenadio se kada je čuo od novinara da se večeras proslavlja Srpska nova godina i znatiželjno pitao kakav je običaj, a Kusturica ga je pozvao da se pridruži na Trgu Nikola Tesla gde oko 23.30 počinje proslava koja će se nastaviti u Sali "Prokleta avlija" uz Jovana Pavlovića i Duvački orkestar Marka Markovića.

Povezano

Sve vesti