Umro izbodeni gradonačelnik Gdanjska! (VIDEO)

Autor:

Gradonačelnik poljskog grada Gdanjska, Pavel Adamovič, koji je sinoć izboden nožem u predelu srca i stomaka dok je stajao na bini, preminuo je, saopšteno je iz bolnice.

0
A- A A+
gdanjsk,gradonaćelnik,napad Foto: AP Photo/Anna Rezulak

Lekari su napadnutog gradonačelnika pet sati operisali, a posle operacije jedan od hirurga je rekao da je Adamovič imao "kritične rane u predelu srca, dijafragme i unutrašnjih organa", prenela je agencija AP.

Adamoviču su bile neophodne i velike količine krvi zbog čega je danas pokrenuta akcija prikupljanja u Gdanjsku, a najavljen je i protest protiv nasilja.

Gradonačelnik izboden na dobrotvornom skupu! VIDEO

Adamoviča je napadač, koji je istrčao na binu, napao nožem u nedelju uveče tokom dobrotvornog događaja, nakon čega se gradonačelnik uhvatio za stomak i srušio.

Izvor: Youtube/CGTN

Osumnjičeni je uhapšen.

Više poljskih medija izvestilo je da je taj muškarac, nakon što je izbo Adamoviča, uzviknuo da se zove Stefan i da je bio u zatvoru godinama, iako je bio nedužan.

Adamovič (53) je bio gradonačelnik Gdanjska, baltičkog lučkog grada od 1998. godine. On je bio član demokratske opozicije nastale u tom gradu pod liderstvom Leha Valese tokom 1980-ih. Nakon što je napustio Građansku platformu, izabran je ponovo za šesti mandat kao nezavisan kandidat.

Kao gradonačelnik, bio je progresivan glas koji podržava prava LGBT zajednice i toleranciju prema manjinama.

Povezano

Sve vesti