UHAPŠENI:"Naslednici" došli po pare s računa "mrtvaca"

Autor:

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i policija sprečili su prošle sedmice da dva prevaranta, koji su predstavljajući se kao naslednici navodno pokojnog klijenta banke, podignu više stotina hiljada evra sa njegovog računa.

5
A- A A+
novac, evri, evro, pare, novcanice, novčanice, novčanica Foto: MONDO - Mario Milojević

Nakon otkrivanja identiteta prevaranata, obojica su uhapšeni i na saslušanju su priznali krivično delo prevara, a potom i zaključili sporazume o priznanju krivice, prema kojima su osuđeni na po 15 meseci zatvora i na po 100.000 dinara novčane kazne, rečeno je danas Tanjugu u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Po prijavi da je 10. januara NN lice pokušalo da na prevaru podigne veću svotu novca - nekoliko stotina hiljada evra u filijali Banke Inteza u Knez Mihailovoj ulici, tužilaštvo je naložilo policiji da utvrdi identitet ovih osoba i drugih učesnika u toj prevari.

Komercijalna banka:LAŽNA NAGRADNA IGRA na Facebooku

Zahvaljujući dobroj saradnji policije i ovog tužilaštva, utvrđen je identitet dvojice osumnjičenih - G. B. (44) iz Sremske Mitrovice i J. M. (38) iz Sremske Mitrovice.

Njima je nakon zaključenja sporazuma o priznanju krivice izrečena kazna od po 15 meseci zatvora i novčana kazna od po 100.000 dinara, imajući u vidu da su obojica neosuđivani i da se radi o pokušaju krivičnog dela, kao i da se na ovaj način može postići svrha kako generalne tako i specijalne prevencije, kažu u tužilaštvu.

Napominju da po nalogu tužilaštva policija nastavlja operativne radnje kako bi se utvrdilo da li je još neko lice kao saučesnik, odnosno saizvršilac, podstrekač ili pomagač učestovalo u izvršenju ovog krivičnog dela, kao i broj eventualnih saučesnika, protiv kojih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.

U Prvom osnovnom tužilaštvu napominju da je dobrom multisektorskom saradnjom onemogućeno da se dovrši ovo pokušano krivično delo i to bez ikakvih posledica po banku i njenog klijenta, kao i da se u najkraćem roku uhapse izvršioci, procesuiraju i osude na odgovarajuće kazne zatvora.

Povezano

Sve vesti