mondo.rs

VK Partizan o tuči: Ovo je šamar za naš sistem!

Autor:

Povodom tuče roditelja na vaterpolo utakmici na Banjici, saopštenjem se oglasio VK Partizan koji je ocenio da je "udaren veliki šamar sistemu" tog kluba. "Dragi roditelji, ne učite decu da stvari rešavaju tučom!".

7
A- A A+
bazen, vaterpolo, bazen na Banjici, Banjica, Partizan Foto: MN Press

  Nije retkost da se na utakmicama mlađih kategorija u raznim sportovima dešavaju razni incidenti u kojima su glavni akteri roditelji dece.

Ne dešava se, međutim, često da tako nešto gledamo u vaterpolu, a dogodilo se! Na meču vaterpolista Partizana i Beograda (uzrast do 14 godina) izbila je tuča roditelja na tribini, u kojoj su učestvovale čak i majke pojedinih mladih vaterpolista!

Tim povodom oglasio se saopštenjem VK Partizan koji je roditeljima poručio da "svoje neostvarene ambicije ne prenose na decu" i da "ne uče decu da se stvari rešavaju na taj način".

"Vaterpolo Klub Partizan je oduvek bio sinonim za uspeh, rad, posvećenost i disciplinu. Klub koji je iznedrio najveće vaterpolo asove svih vremena. Klub koji je kroz godine bio stub naše vaterpolo reprezentacije. Klub gde se sklapaju prava prijateljstva, gde se uči sistem 'svi za jednog, jedan za sve'. Nemili događaj koji se dogodio na našem bazenu je veliki šamar našem sistemu", piše u saopštenju VK Partizan.

Klub se direktno obrato roditeljima:

"Dragi roditelji,

možda je vaše dete stvoreno da bude pisac, lekar, obućar, košarkaš. Naše neostvarene ambicije ne treba da prenosimo na te mlade ljude i učimo ih pogrešnim vrednostima. Nisi bolji ukoliko povrediš protivnika, nisi jači ako primenjuješ silu. VK Partizan je uvek imao za cilj da skolni decu sa ulice i usadi im prave vrednosti. Ne učite decu da se stvari rešavaju ovako, ovom svetu nema pomoći ako se tome uz zajedničku borbu ne stane na put! Pomozite nam da zajedno pravimo životne šampione, za nas je svako dete posebno i zaslužuje šansu da svoje detinjstvo provede najbezbrižnije što može! Izaberimo pravi put, častan i dajmo svi po malo doprinos u poboljšanju dečijeg odrastanja".

Povezano

Sve vesti