• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U niški aerodrom država uložila 256 miliona dinara

Izvor Beta

Pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić izjavio je da je Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu od strateškog značaja za državu.

 Niški aerodrom - ulženo 256 miliona dinara Izvor: MONDO/Jelena Stokić
Ilustracija
Izvor: MONDO/Jelena Stokić

On je izjavio da je od preuzimanja upravljanja u ovaj aerodrom uloženo 256 miliona dinara.

"Država je od preuzimanja niškog aerodroma obezbedila ukupno 256 miliona dinara za 'Konstantin Veliki'. Od toga, 70 miliona dinara interventno je prebačeno na preduzeće "Aerodromi Srbije", za uklanjanje leda i zaštitu aviona od zaleđivanja, a što je bilo neophodno da bi se obezbedio kontinuitet odvijanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu 'Konstantin Veliki", kazao je Ilić.

On je dodao da je obezbeđeno i uplaćeno na račun niškog aerodroma dodatnih 110 miliona dinara, a za operativni rad u 2019. obezbeđeno je još 76 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

On je rekao da je Aerodrom "Konstantin Veliki" od strateškog značaja za Srbiju i da će u njega biti investirano u skladu s planiranim projektima, kao i sa potrebama saobraćaja.

Ilić je naveo da je prvi zadatak države posle preuzimanja bio da se obezbedi kontinuiran i bezbedan rad na prihvatu aviona i putnika.

Rekao da će biti nastavljene investicije u niški aerodrom, navodeći da je obavezu ulaganja preuzela na sebe država, što će omogućiti Gradu Nišu da se usmeri na rešavanje socijalnih, komunalnih i drugih pitanja u gradu.

"Planovi za izgradnju kontrolnog tornja na Aerodromu 'Konstantin Veliki' u finalnoj su fazi. Trenutno se radi na obezbeđenju zemljišta na kome će se graditi toranj, u čiju izgradnju će biti uloženo pet miliona evra. Očekujemo da će izgradnja početi polovinom iduće godine, a završetak najkasnije do 2022. godine", rekao je Ilić.

On je naveo da se od menadžmenta Aerodroma "Konstantin Veliki" očekuje da izradi tehničku dokumentaciju kojom će predvideti određena sredstva za razvoj i proširenje putničkog terminala.

Prema njegovim rečima, ulaganja u niški aerodrom su deo investicija u infrastrukturu koje država realizuje u Nišu.

"U okviru novog investicionog ciklusa u infrastrukturi, vrednog oko pet milijardi evra, biće realizovani veliki projekti u Nišu, pre svega u oblasti železnice i drumskog saobraćaja. Posle nekoliko decenija obećanja, obezbeđeno je 268 miliona evra za projekat rekonstrukcije, modernizacije i elektrifikacije pruge Niš-Dimitrovgrad, koji uključuje i izgradnju obilazne pruge oko Niša", rekao je Ilić.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žiks

Da li je to manje ili više od ulaganja u Pink?

Yuhu

Subota vece oko 19 h, parkinzi prepuni, sneg na sve strane, neorganizovanost totalna. Rampe za naplatu parkiranja funkcionisu besprekorno.

Aleksa

Ukinuli nekoliko letova, tako da nam je država pomogla da imamo manje nego kad nam nisu pomagali.

special image