"Žizel Bundšen je loš državljanin Brazila"

Autor:

Brazilska manekenka Žizel Bundšen dobila "packe" od ministarke poljoprivrede Brazila zbog toga što je kritikovala ekološku politiku svoje zemlje.

1
A- A A+
tajra benks, hajdi klum, žizel bundšen, adrijana lima Foto: Guliver/Getty images, Peter Kramer

Žizel Bundšen kao "unutrašnji neprijatelj" svoje zemlje!

Tako bar misli aktuelna ministarka poljoprivrede Brazilac Tereza Kristina Dijas, kojoj se nisu dopali komentari jedne od napoznatijih manekenki na svetu u vezi sa uništavanjem amazonskih šuma. Ministarka smatra da Žizel time narušava imidž Brazila u svetu i pozvala je da umesto toga prione na posao i da postane "ekološki ambasador" svoje zemlje.

Uništavanje šuma u Brazilu je višegodišnji problem, a Bundšen često skreće pažnju na to.

"Apsurdno je šta se sve danas priča o Brazilu i kakva se slika šalje u svet, a to nije tačno i ispravno. Izvini, Žizel ne bi trebalo da ideš okolo i blatiš svoju zemlju bez poznavanja činjenica. Trebalo bi da budeš ambasador svoje zemlje i govoriš o rezultatima koje zemlja postiže na zaštiti životne sredine", izjavila je ministarka poljoprivrede Brazila.

Najavila je i da će 38-godišnjoj manekenki, koja je udata za igrača američkom fudbala Toma Brejdija, uskoro biti poslat zvaničan poziv da bude ambasador.

Povezano

Sve vesti