Peruničić zatečen "mentalnom blokadom"

Autor:

"Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji izgleda nisu dovoljno verovali u sebe ili verovatnije ja ih nisam dovoljno dobro pripremio. Najveći krivac sam ja, ja stojim iza njih, jer biram njih", rekao je Nenad Peruničić.

Peruničić zatečen "mentalnom blokadom" Foto: AP Photo/Kin Cheung

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, posle poraza od Brazila u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva, izjavio je da je jedini odgovoran, ali i da je "zatečen mentalnom blokadom" svog tima.

"Ne znam ni sam šta da kažem... Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji izgleda nisu dovoljno verovali u sebe ili verovatnije ja ih nisam dovoljno dobro pripremio. Najveći krivac sam ja, ja stojim iza njih, jer biram njih", rekao je Peruničić.

 Društevim mrežama se još za vreme utakmice proširio snimak, gde Peruničić tokom tajm-auta drži prilično oštar govor svojim igračima.

Srbija je izgubila od Brazila sa 22:24 u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Danskoj i Nemačkoj, pa je sada plasman u drugu fazu takmičenja veoma daleko.

"Pravili smo bezgraničan broj tehničkih grešaka. U svim ovim utakmicama imamo ih, čini mi se, 35... To je nedopustivo, jer te stvari ne treba da se uče u reprezentaciji. Ta ukrštanja, hvatanja, trčanja se uče mnogo ranije", rekao je on.

Peruničić je kazao da je ekipa pokazala da nema probleme fizičke prirode, ali da deluje kao da igrači "imaju traume" i nedovoljno vere u sebe.

"Ne mogu im promeniti glavu i njihov način razmišljanja. Ja nisam odustao od ovih momaka, ali deluje kao da mi na klupi imamo više vere nego oni na terenu. Imali smo dve šanse da se vratimo protiv tima koji ceo igra u španskoj ligi i pitanje je kako bi se onda završilo... Međutim, ne preuzima se odgovornost, potpuno se pogube posle euforičnog početka. Oni moraju da shvate da, čim su ovde, da su najbolji u svojoj zemlji, a ne da se sada osećaju rasterećeno, kao ne idemo u drugi krug, ne moramo sada da pravimo nešto važno. Sve ovo je veoma bolno za mene i ja sve stvari pokušavam da promenim, da se oslobodimo i probijemo tu barijeru, da shvatimo da ništa nije izgubljeno. Deluje kao da nemaju tu snagu da veruju da mogu", rekao je selektor.

Srbiju stura očekuje meč protiv Koreje, a Peruničić je rekao da se pribojava letargične reakcije svog tima.

"Mi nismo došli ovde zbog Brazila ili Nemačke, već zbog celog turnira i sa željom da promenimo neke stvari, ali ako naša glava bude kao da je smak sveta, mislim da će izaći letargično na teren. To im je šansa da se dokažu zašto su tu. Jedino ogledalo i pokazatelj kvaliteta je teren", zaključio je Peruničić.

Povezano

Sve vesti