mondo.rs,Tanjug,Fonet

Packe iz Vašingtona: Haradinaj nije dobio vizu!?

Autor:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije dobio američku vizu, tako da neće moći da učestvuje u radu jedne konferencije o Balkanu početkom februara.

20
A- A A+
Ramuš Haradinaj Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

To je danas objavila "Al Džazira Balkans" pozivajući se na izvore u Stejt departmentu.

Haradinaj je ranije dobio poziv za učešćee u radu konferencije koja se održava 6. februara.
Međutim, neimenovani izvor iz Stejt departmenta je potvrdio da Haradinaj nije dobio ulaznu vizu zbog taksi koje je Priština uvela Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Haradinaj ne haje! Takse ostaju

"Al Džazira Balkans" navodi da je novinaru te medijske kuće i jedan od organizatora potvrdio da Haradinaj neće doći na pomenutu konferenciju.

SAD prete Prištini: SANKCIJE ako ne ukinu takse!?U međuvremenu, prištinska Koha je objavila i komentar portparolke kosovske vlade Donjete Gaši koja tvrdi kako je Haradinaj trebalo da putuje na Molitveni doručak, a ne konferenciju.

Gaši kaže da kosovska vlada još nije dobila zvaničan odgovor Američke ambasade o statusu vize za kosovskog premijera.

Ranije danas je objavljeno i da su Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahteva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Haradinaj je odgovorio da će Priština ukinuti takse nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum sa Beogradom rezultirati uzajamnim priznanjem.

Povezano

Sve vesti