mondo.rs,Tanjug

Vučić: Kad SAD pritisnu Prištinu biće rezultata

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom zahteva SAD da Priština hitno ukine takse nametnute Srbiji ili će biti sanksionisana, istakao da će, kada SAD snažno reaguju i pokažu svoj uticaj, biti i rezultata.

38
A- A A+

tramp, putin, kosovo Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Ranije danas je objavljeno i da su Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahteva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Vučić je večeras, gostujući na televiziji Pink" rekao: "Verujte mi na reč. Ovo je snažna reakcija SAD da bi Priština mogla da ne reaguje".

SAD prete Prištini: SANKCIJE ako ne ukinu takse!?

Predsednik Srbije je ukazao da su nametnute uvećane takse na robu iz Srbije zaustavile dijalog I istakao da je zamrznuti konflit sa Prištinom najgore moguće rešenje, jer, kako je rekao, kada dođe do odmrzavanja, svi ćemo potonuti.

Vučić je primetio da građani Srbije nisu naviknuti na istinu o Kosovu, već volimo, kaže, da se pričaju bajke.

"I tako pričamo bajke, uživamo u tome. Ja nisam bajkopisac, moj posao je realan, ozbiljan i odgovoran", rekao je Vučić.

Zapitao je šta bi se dogodilo kada "oni krenu u akciju protiv našeg naroda", te podsetio da je on na sebe preuzeo rizik I stavio do znanja da će Srbija štiti svoj narod.

"Da li ste spremni da vi vaše dete pošajete u rat" , rekao je Vučić i ne plaši se, kaže, da to pita. "Nikoga se ne plašim, samo kažem", rekao je i ukazao da je nama potreban mir, ali da taj mir ne dolazi od sebe.

Mir, kazao je, mora da bude rezultat kompromisa i sporazuma, a ako to nećemo, teško ćemo taj mir očuvati. 

"Znam da Srbi ne žele nikakav sporazum sa Albancima, jer sada je mnogo bolja situacija, a Srbi vole da kada je situacija dobro pokažu mišiće", naveo je.
.
"Kriv sam što sam se drznuo da kažem razgraničenje sa Prištinom da se konačno zna šta je naše, a šta njihovo", kazao je Vučić i ponovio da nikakav sporazum sa Prištinom ne postoji, da smo, kako je rekao, 100 hiljada godina daleko od sporazuma.

Povezano

Sve vesti