"Crni led" i udarne rupe na mnogim putevima u Srbiji

Autor:

Led i jak mraz prethodnih dana stvorili su nova oštećenja (udarne rupe) na kolovozu, koje otopljeni sneg može da ispuni i na taj način ih sakrije od vozača.

9
A- A A+
put, putevi, drum, rupa na putu, rupe, ulice, ulica, saobraćaj, vožnja Foto: MONDO/Predrag Vujić

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da se u planinskim predelima povremeno može očekivati slab sneg. U ostalim delovima zemlje, otapanje snega predstavlja novu opasnost jer je na kolovozu, na temperaturama ispod 4 stepena, moguća pojava "crnog leda", tanko nevidljivog sloja leda koji može biti poguban po vozače.

Led i jak mraz prethodnih dana stvorili su nova oštećenja (udarne rupe) na kolovozu, koje otopljeni sneg može da ispuni i na taj način ih sakrije od vozača. Zato se savetuje oprezna vožnja preko bilo koje iole veće bare na putu.

Dodatna opreznost je potrebna i zbog mogućih odrona na Đerdpaskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, pored Drine, kao i na svim putevima koji vode kroz stenske useke i klisure.

Na pojednim putevima I i II reda u višim predelima Sjenice, Ivanjice, Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Kruševca, Kraljeva i Zaječara moguć je sneg visine do 5 centimetara, dok na planinskim putevima ima i do 10 centimetara.

Na naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja, kao ni na putničkim terminalima graničkih prelaza.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Horgoš oko 90 minuta, a na Batrovcima oko 120 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti