mondo.rs

Heroj prve pobede Srbije: "Džoker" Vorkapić

Autor:

Debitant na Svetskom prvenstvu odigrao je sjajan meč protiv Koreje. "Važno je, da se izvadimo iz svega lošeg", rekao je posle trijumfa.

6
A- A A+
Foto: Rukometni savez Srbije

Ulazak mladog desnog krila Vukašina Vorkapića (21) "trgao" je reprezentaciju Srbije i poveo je ka prvom trijumfu na Svetskom prvenstvu, protiv Koreje.

Iako je rival iz Azije kontrolisao rezultat do poslednjih deset minuta, precizni debitant je postigao sedam golova iz toliko pokušaja i bio najbolji igrač u preokretu ekipe Nenada Peruničića.

Posle utakmice, Vorkapić nije skidao osmeh.

"Osećam se sjajno. Ova utakmica nam je bila jako bitna. Jako težak meč, pre svega, Korejci igraju brzo, brz protok lopte, trče, polukontre i kontre... Prelomili smo u poslednjih 10 minuta, borili smo se, dali sve i ovo je jako bitna pobeda za nas da se izvadimo iz svega lošeg", izjavio je on za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Upitan za savršen napadački učinak (7/7), rekao je da ga brojke čine srećnim kao i trijumf.

"Nisam očekivao da ću dati sedam golova. Hvala selektoru što mi je dao šansu da da zaigram na ovom Svetskom prvenstvu. Možda je bio i srećan dan, da nije bilo saigrača ne bih dao sedam golova".

Trijumfom protiv Koreje, "orlovi" su sačuvali šanse za plasman, a ako se "poklope" ostali rezultati meč protiv Nemačke u četvrtak (18) mogao bi da bude odlučujući.

"Imamo dan odmora da se pripremimo, možda ćemo imati i trening da uvežbamo još akcije, odbranu, šta nam je potrebno... To je već do selektora. Ako bismo pobedili bilo bi jako lepo. Garantujem da ćemo dati sve od sebe", dodao je rukometaš Metaloplastike.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.