mondo.rs

Peruna boli propušteno: Vidi se da smo mogli još...

Autor:

Selektor posle pobede protiv Koreje još jednom govorio o ispuštenim šansama protiv Rusije i Brazila.

Peruna boli propušteno: Vidi se da smo mogli još... Foto: Tanjug/AP/Michael Sohn

"Drago mi je zbog ovih momaka", rekao je Nenad Peruničić posle sastanka sa ekipom nakon prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu, protiv Koreje.

U razgovoru za sajt Rukometnog saveza Srbije, selektor "orlova" više se osvrtao ka čitavom turniru u Nemačkoj nego na meč protiv Koreje.

"Kod mene nijednog trenutka nije postojalo razočaranje. Postojala je ljutnja i osećao sam ono što kažu svi - da je potrebno vreme. Mogli smo još puno stvari da uradimo u utakmicama protiv Rusije i Brazila i to se jasno vidi. Te reprezentacije kao da unapred gledamo potcenjivački".

Peruničića očigledno još bole ispuštena pobeda protiv Rusije i loš nastup protiv Brazila, u kojem su takođe postojale šanse da se "orlovi" vrate u finišu, ali nisu iskorišćene.

"Imali smo praktično dobijenu utakmicu protiv Rusa i moram na to da se osvrnem, kao i na fantastično poluvreme protiv Francuske. Govorio sam im da nije dovoljno da igramo 25, ni 35, ni 47 minuta, već da moramo da odigramo do kraja. I protiv Brazila smo imali dva puta napad da vratimo utakmicu na nerešeno i siguran sa da bismo preokrenuli, jer je to već stvar psihe", dodao je on.

Ipak, kada posle četiri kola podvuče crtu, Peruničić vidi i pozitivne pomake - "karakter i pozicionu odbranu".

"Uz sva očekivanja i naše želje, mislim da su momci pokazali nešto novo u karakteru... Takođe, kada posmatram odbranu kao odbranu, pri postavljenom napadu, verujem da smo odigrali jednu od najboljih odbrana na turniru. Možda grešim, ali mislim da je tako", dodao je selektor.

Još jednom istakavši da u problemima i teškoj povredi Nemanje Zelenovića ne želi da traži alibi, Peruničić je rekao i šta je sputavalo njegovu ekipu u prethodnim nastupima.

"Pokazali smo ogroman motiv, drčnost i stvar je zrelosti da nas srce i motiv ne odvedu u to da izgubimo glavu, što nam se dogodilo u utakmici protiv Brazila, kada smo pregoreli od velike želje. To je velika lekcija".

Pojedinačno, Peruničić je govorio o dvojici igrača - Lazaru Kukiću i Vukašinu Vorkapiću, heroju trijumfa protiv Koreje.

"Drago mi je zbog Lazara, jer mu stalno govorim da će biti sjajan igrač. Ako mu dam slobodu da rešava stvari, onda bi trebalo da ih rešava, jer je to moja odgovornost".

"Što se tiče Vorkapića - nije problem ubaciti sve njih, ali jeste problem to da mogu lako da pregore. Ogromna je ovo scena. Gledali smo Vorkapića kroz prijateljske utakmice, gde se još tražio... Svaku utakmicu ćemo iskoristiti na najbolji mogući način, znamo zašto igramo i prekosutra i sledeću rundu... Želimo da sebe izgradimo u još boljem smislu, da se momci izgrade, nadograde uz veliku scenu. Tačno je, debitanti su, mnogo ih je koji nisu imali ranije ulogu u reprezentaciji i to su sve velike stvari. Jednostavno, mentalna snaga je bitnija od fizičke i kada dođemo na taj nivo da ne odustajemo i da ništa nije nedostižno, onda ćemo biti bolja ekipa".

Zavisno do rezultata utakmice Nemačka - Francuska, kao i od eventualnih poraza Brazilaca iz Rusa, "orlovi" bi u četvrtak protiv domaćina u Berlinu mogli da igraju i meč odluke.

Šanse nisu velike, ni realne, a Peruničić ističe da bi igrači pre svega trebalo da igraju rasterećeno.

"Uživam što smo tu i oni bi trebalo da uživaju pred 15.000 ljudi. Nemaju šta da izgube. Ja mogu da trpim kritike i ja bi i trebalo da ih trpim, stao sam ispred tih momaka, ali oni bi trebalo da uživaju i da pokažu talenat. Zaista mislim da su na najponosniji način predstavljali grb i svoju zemlju", dodao je selektor.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.