Za sve ljubitelje čokolade, imamo divan recept – ovaj čokoladni kolač se lako priprema, pa je pogodan i za potpune početnike, a ukus mu je bogat i raskošan.
Sastojci:
250 grama maslaca
235 grama smeđeg šećera
300 grama brašna
Tri jaja
1,5 kašičica praška za pecivo
35 grama kakao praha
250 mililitara kisele pavlake ili jogurta
250 grama crne čokolade
Za glazuru:
150 grama crne čokolade
80 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni, i podmažite pleh prečnika 22 centimetra. Istopite čokoladu na pari. Mikserom mutite maslac i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje. Smesi zatim dodajte prosejane suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Umešajte pavlaku ili jogurt, a zatim i rastopljenu čokoladu.
Dobijeno testo sipajte u pleh i pecite 55 minuta, do sat vremena, i pustite da se ohladi u plehu.
Za čokoladnu glazuru, u manjoj šerpi pomešajte čokoladu i pavlaku za kuvanje, i na srednjoj vatri mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Pustite je da se ohladi pet do deset minuta, a zatim prelijte kolač. Isecite ga i poslužite odmah, mada je lep i kada se ohladi!
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač? Recite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte