Lickaju Beograd: Vijore se ruske zastave (FOTO, VIDEO)

Autor:

Završne pripreme pred sutrašnju posetu predsednika Rusije Vladimira Putina uveliko su u toku, a u Beogradu se na svakom ćošku već vijore srpske i ruske zastave.

Lickaju Beograd: Vijore se ruske zastave (FOTO, VIDEO) Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Zastave su postavljene na banderama u Ulici kralja Milana, kneza Miloša, Ruzveltovoj ulici, na putu ka aerodromu, u Bulevaru Mihajla Pupina, kod Sava centra, na Brankovom mostu...

U neposrednoj blizini "Štark arene" na jednoj od stambenih zgrada postavljen je veliki pano na kojem su "ukrštene" zastave Srbije i Rusije.

Izvor: Tanjug

Na jarbolima ispred zgrade Palata Srbije, gde će Putinu uoči zvaničnih razgovora biti priređen svečani doček, postavljene su zastave, a novogodišnji ukrasi sklonjeni.

Ispred Hrama Svetog Save postavljeni su već bina i LED ekrani, radnici sređuju oštećene ploče na platou i okolnim stazama i usisavaju lišće, a primetno je i prisustvo pripadnika policije i Žandarmerije.

Policija je prisutna i ispred Groblja oslobodilaca Beograda 1944. gde se mogu videti i radnici JKP "Zelenilo Beograd" kako čiste taj prostor.

Prema zvaničnom programu posete predsednik Vučić će na aerodromnu lično dočekati i pozdraviti svog ruskog gosta, a potom će se zajedno uputiti na Groblje oslobodilaca Beograda, gde će položiti vence oslobodiocima Beograda i na Spomenik Crvenoarmejcu.

Posle toga, Putinu će, uoči zvaničnih razgovora, ispred Palate Srbija biti priređen svečani doček.

Ruski predsednik će, na putu do sale za sastanak, imati priliku da u društvu svog domaćina, predsednika Vučića, obiđe izložbu „Srpsko-ruske veze u dokumentima Arhiva Srbije od 1804. do 1918“.

Sledi zatim sastanak dva predsednika u takozavnom užem formatu, kada će se Vučiću pridružiti sa srpske strane premijerka Ana Brnabić, kao i potpredsednici vlade i ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, a potom će biti sastanak biti nastavljen u širem formatu.

Prema informacijama Tanjuga, Vučić i Putin imaće i tet-a-tet sastanak, za koji je planirano 15 minuta.

Ruta kojom će se kretati ruski predsednik za sada je tajna, ali bi trebalo, kako je najavio ministar unutrašnjih poslova, da bude objavljena.

Putin zatvara Beograd! Evo gde nećete moći (FOTO)


Povezano

Sve vesti