Tužba Ministarstva zbog fotografija JK!

Autor:

Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo zbog fotografija pevačice objavljenih u medijima.

Tužba Ministarstva zbog fotografija JK! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ministarstvo kulture i informisanja podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dnevnih novina koje su objavile eksplicitne fotografije na kojima se navodno nalazi pevačica Jelena Karleuša.

Na sajtu Ministarstva navedeno je da je objavljivanjem fotografija prekršen Zakon o javnom informisanju i medijima, zbog eksplicitnosti tih sadržaja koji su bili označeni upozorenjem "18+", ali to u ovom slučaju nije bilo olakšavajuća okolnost.

"Ministarstvo kulture i informisanja podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dnevnih novina zbog pornografskog sadržaja koji su objavili na naslovnim stranama 15. januara 2019. godine čime su prekršili član 78. Zakona o javnom informisanju i medijima. Naznaka 18+ koja je istaknuta nije olakšavajuća okolnost, pošto se ona odnosi na eksplicitni sadržaj unutar novina, a ne na naslovne i poslednje strane novina. Ministarstvo svakodnevno proverava sadržaj svih dnevnih, nedeljnih i mesečnih novina i podnosi zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka svaki put kada je prekršen Zakon o javnom informisanju i medijima," piše na sajtu Ministarstva.

Pogledajte još:

Jelena Karleuša: Vučiću, pomozi!

Svi ispadi Ognjena Vranješa

Podsetite se i MONDO TV priloga sa Jelenom.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti