mondo.rs

Klipa predstavio Grcima Zvezdin sistem

Autor:

Koordinator mlađih kategorija crveno-belih učestvovao je na Internacionalnoj košarkaškoj klinici u Atini.

Klipa predstavio Grcima Zvezdin sistem Foto: MN Press

Slobodan Klipa, koji trenira kadetski tim Crvene zvezde i koordinira sve mlađe selekcije prvaka Srbije, vratio se iz Atine, gde je bio gost Udruženja trenera Grčke, na čelu sa legendarnim Panajotisom Janakisom.

Tamo je zajedno sa selektorom mlađih kategorija Francuske, Žanom Tupanom, kao predavač na košarkaškoj klinici, predstavio sistem po kome crveno-beli rade sa talentovanim igračima i razvijaju ih do prelaska u seniore.

Tokom dvodnevnog programa govorio je o bazičnom napadu, razvoju individualne taktike i taktičkog razmišljanja kod mladih košarkaša.

"Panajotis Janakis, kao domaćin ovog događaja, ugostio nas je na sjajan način. To je velika čast za mene, ali i za Crvenu zvezdu, jer uvek ističem da je najvažniji sistem odakle dolazimo, koji je godinama građen i doneo je velike rezultate, kako u pravljenju seniorskih igrača, tako i kroz rezultatske uspehe koje Zvezda postiže u svim uzrastima. Taj sistem je takav da deca dobijaju isključivo ono što svojim radom i treningom zasluže. To su prepoznali i u Grčkoj i potrudio sam se da njihovim trenerima predstavim naš sistem na najbolji mogući način", rekao je Klipa za zvanični klupski sajt.

On je na klinici u Atini bio predavač na predlog Zvezdinog šefa struke Milana Tomića.

Tom prilikom su kadeti crveno-belih pozvani da učestvuju na jakom turniru u Patri, a Olimpijakos izrazio želju da sve mlađe selekcije dva kluba odigraju prijateljske utakmice, čim se za to ukaže prilika.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.