Vozači, danas koristite BG obilaznicu, ali pažljivo

Autor:

Zbog posete ruskog predsednika, savetuju se vozači koji samo prolaze kroz Beograd da se koriste obilaznicu

Vozači, danas koristite BG obilaznicu, ali pažljivo Foto: MONDO/Jovana Todorović

Toplije vreme pogoduje uslovima za vožnju, ali otapanje snega stvara i neke potencijalne opasnosti na putevima.

Putevi u planinskim predelima su mokri što može dovesti do stvaranja ledenog sloja, posebno tokom noći i jutra. Takođe, led se može pojaviti i na deonicama koje su zasenčene.

Zbog ovakvog vremena javljaju se ćešće i odroni. Može ih biti na svim putevima koji vode kroz stenske useke, kao i na ulazu i izlazu iz tunela. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, kao i pored Ibra, Drine i Morave. Ako prolazite tim deonicama smanjite brzinu i vozite opreznije, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Poslednjih dana putari intenzivno rade na popravci novonastalih oštećenja posle zimskih dana, pa treba računati na usporeniju vožnju na tim deonicama.

Poseta ruskog predsednika doneće izmene saobraćaja u Beogradu, pa se savetuju svi vozači koji samo prolaze kroz prestonicu da koristite isključivo Beogradsku obilaznicu i izbegavaju prolazak kroz grad.

Vozači koju budu koristili ovaj put upozoravaju se da se na obilaznici izvode radovi između petlji "Surčin" i "Ostružnica" zbog kojih je zatvorena desna zaustavna traka.

I dalje se izvode radovi na autoputu od graničnog prelaza Batrovci (s Hrvatskom) u smeru ka Beogradu. Za vreme radova, zatvara se zaustavna i deo vozne saobraćajne trake.

Proverite gde se sve izvode radovi

Prema informacijama Uprave granične policije, za putnička vozila nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije su višečasovna i iznose na Batrovcima šest sati, na Horgošu oko pet sati i na Kelebiji tri sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubriciMONDO Auto, kao i na našimFacebookiInstagram stranicama.

Povezano

Sve vesti