Žmurite li dok se ljubite? (ANKETA)

Autor:

Šta mislite koliko poljubaca ćete primiti u životu? Evo odgovora i još nekoliko zanimljivosti na ovu temu.

Žmurite li dok se ljubite? (ANKETA) Foto: Guliver/Getty images, sunemotion

Najduži poljubac je trajao čitavih 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi. Par sa Tajlanda 2013. godine ljubio se toliko dugo, ali ne da bi ušli u Ginisovu knjigu rekorda, nego za Riplija - "Verovali ili ne".

Pa, "verovali ili ne", usne im se nisu odvojile toliko dugo. Nama ta akcija zvuči kao ne naročito prijatno iskustvo, ali… eto. Upisali su se u "Verovali ili ne", i dobili dva dijamantska prstena.

Statistika kaže da se otvorenih očiju ljubi samo tri odsto žena, ali čak 37 odsto muškaraca. Što možda i nije čudno, ipak su muškarci vizuelni tipovi…


Prosečna osoba, tokom života će "primiti" oko 25.000 poljubaca (ali su ovde uračunate sve "vrste" poljubaca, od onih u obraz, do onih od kojih vam kolena klecaju).

Ako se (ozbiljno, baš, baš) ljubite jedan minut sagorećete 26 kalorija.

Istraživanja pokazuju da se tokom ljubljenja može aktivirati gotovo svaki mišić u telu. Zavisi kako se ljubite, naravno.

Strasnije se ljubimo s osobama koje imaju istu boju kose kao mi. (I lepo piše gore "zanimljivosti", a ne naučno dokazane činjenice.)

U srednjem veku, u Italiji, ako bi neki par bio "uhvaćen" u ljubljenju, moglo je da se desi da ih okolina prinudi da se venčaju.

Poljubac može biti i do deset puta efikasniji u ublažvanju bola od lekova protiv bolova, jer se prilkom ljubljenja aktivira lučenje prirodnih "lekova protiv bolova". Zato stvarno manje boli kad vas neko "poljubi da prođe".

Prosečna osoba provešće oko 14 dana svog života ljubeći se.

Ljubljenje je nešto kao besplatan tretman za lepotu. Od ljubljenja sa nekim koga volite sijaju vam oči, a koža postaje blistava.

Evo šta vam radi ljubav

Tagovi:

Povezano

Sve vesti