Vučić: Rusi, dođite u Beograd!

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u razgovorima i u "četiri oka" i u užem formatu, razmotrio gotovo sve teme i posebno izrazio zahvalnost zbog jake podrške Srbije.

10
A- A A+
vladimir putin aleksandar vučić Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Važno mi je da još jednom istaknem zahvalnost vama i Ruskoj Federaciji za podršku koju dajete Srbiji i srpskom narodu za podršku očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i što nam, po tom pitanju, aktivno pomažete u svim forumima, organizacijama i institucijama", rekao je Vučić na početku plenarnog sastanka dve delegacije, pre nego što je nastavljen bez prisustva medija.

Predsednik Srbije je rekao da se prijateljstvo dve zemlje pokazuje i konkretnim brojevima u napretku ekonomske saradnje koja je danas drugačija i sveobuhvatnija nego ranije.

"Čini mi se da smo sa noga što je bilo na rečima prešli na dela, pogotovo kada je reč o energetici, infrasturkturi, saobraćaju, sportu, turizmu i drugim sferama društvenog života...", rekao je predsednik Vučić tokom obraćanja na početku plenarnog sastanka kome prisustvuju dvojica predsednika i predstavnici dve delegacije.

Predsednik Srbije pozvao je ruske državljane da u što većem broju dođu u Srbiju.

"Broj ruskih turista može da bude mnogo veći, to je još jedna od oblasti", kazao je Vučić.

On je rekao da je današnja poseta Putina Beogradu izuzetna okolnost i dodao da se već na ulicama Beograda nalazi 30.000 ljudikoji tek za dva sata treba da sačekaju ruskog predsednuika.

"To još jednom pokazuje kakav je naš odnos", rekao je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravi u svojoj četvrtoj poseti Srbiji. O planu Putinove posete opširnije čitajte OVDE:

Povezano

Sve vesti