Vučićeva poruka Britancima: Srbija je nezavisna zemlja

Autor:

Aleksandar Vučić o pisanju zapadne štampe povodom posete predsednika Rusije Vladimira Putina...

27
A- A A+
vučić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gotovo 700 akreditovanih novinara i medija za današnju posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

To dovoljno govori o velikom značaju Putinovog boravka u Beogradu, ali i dodatno o tome da ruski uticaj na Balkan nije iščezao, niti izbledeo. Uostalom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u odgovoru na pitanje o kosovskom problemu istakao da "rešenja neće biti bez Rusije".

Na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, na pitanje da li očekuje, zbog velikog interesovanja britanskih i drugih medija, da će porasti pritisak na Beograd da pokvari odnose sa Rusijom, Vučić je odgovorio da nema nikakav problem sa tim ko će šta da govori u svetu.

"Ne želim da govorim o drugim zemljama, ali Srbija se diči i ponosi činjenicom da je nezavisna i slobodna država. Ne samo u očuvanju svog teritorijalnih integriteta, već i donošenju odluka. Srbija, kako je podvukao donosi odluke na osnovu volje svojih građana, a ne volje vlada drugih država", rekao je Vučić i nastavio:

"Poštujemo Britance, to je velika zemlja, ali ni oni, ni bilo koji drugi neće određivati kakve odluke ćemo donositi. Šta pišu novine mene je baš briga. Srbija ima strateški pravac, ozbiljnu politiku koju ne menja i koju će teško neko promeniti".

Dotakao se i unutrašnje politike:

"Izbori su ovde na neko vreme pa svako ima pravo da pobedi i okrene politiku u drugom smeru. Dok sam ja predsednik Srbija će voditi politku koju smo zacrtali, biće slobodna zemlja koja će voditi politiku u korist svojih građana".

Povezano

Sve vesti