mondo.rs

Legendarni "filmadžija" režirao spot protiv Trampa

Autor:

Pogledajte spot za protestnu pesmu protiv predsednika SAD-a koji je režirao čuveni Spajk Li.

Legendarni "filmadžija" režirao spot protiv Trampa Foto: Instagram/screenshot/officialspikelee

U intervjuu za "BBC", Brendon Flauers, frontmen benda The Killers, otkrio je šta ga je inspirisalo za njihovu najnoviju pesmu "Land of the free" čiji spot je režirao čuveni reditelj - Spajk Li!

Pesma je odgovor na "diskriminišuću viziju" predsednika Donalda Trampa prema Americi, a glavne teme koje je reditelj posle istakao u spotu su kontrola oružja, rasizam i socijalna neravnopravnost, kao i Trampov predlog da se izgradi zid duž granice između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

U videu se može videti na stotine migranata kako putuju ka granici u nadi da će moći da započnu bolje živote dalje od Meksika, ali nailaze na sukobe sa američkih sigurnosnim službama. Sam spot je snimam blizu granice, a Liju je data potpuna kreativna sloboda.

Ljut na Tarantina

Reditelj je za "The Hollywood Reporter" otkrio da je Brendon bio veliki fan njegovog poslednjeg filma "BlacKkKlansman" i da ga je lično pozvao da ga pita da sarađuju na ovom projektu. "Land of the free" je opisao kao "protestnu pesmu" i dodao da je ovaj video posebno značajan usred najduže delimične blokade vlade SAD-a koja je nastala usred neslaganja oko predloga izgradnje zida na granici.

"Više od 800.000 Amerikanaca već četvrtu nedelju ne dobijaju plate. Ljudima je loše", istakao je Li.

Pogledajte spot:

Izvor: YouTUbe/TheKillersMusic

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.