Dodik se požalio Putinu: Stalno me nešto...

Autor:

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik požalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u Beogradu na sporo formiranje vlasti u BiH i da ga Bošnjaci stalno nešto uslovljavaju.

5
A- A A+
dodik,putin Foto: Beta/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"U BiH se stalno nešto uslovljava. Bošnjačka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta, što mi odlučno odbijamo, tako da će primena izbornih rezultata potrajati", rekao je Dodik u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, prenosi sarajevski Klix.ba.

Na početku susreta u Beogradu kome je prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Putin je čestitao izbornu pobedu Dodiku.

Dodik: Sigurno se sastajem s Putinom u Beogradu

Dodik je istakao važnost nastavka proizvodnje nafte u Brodu i učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji termoelektrana, prenose "Nezavisne".

On je rekao da Republika Srpska želi da učestvuje u izgradnji gasovoda "Turski tok" i da Srpska u skladu s tim priprema projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno.

Dodik opet razgnevio Bošnjake: Drina je BiH reka!

Dodik je naveo i da Srpska želi da ojača saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti obrazovanja.

"Veoma je važno reći da sam ja ovde kao srpski član Predsedništva BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obavezom i dužnošcu da primarno afirmišem interese Srpske", rekao je Dodik.

Povezano

Sve vesti