Dačić ponovo pevao Putinu (VIDEO)

Autor:

Mediji prenose da se tokom svečanog ručka za visokog gosta iz Rusije Vladimir Putina, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ponovo "latio mikrofona".

61
A- A A+
putin dačić Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovo nije propustio priliku da predsednika Rusije Vladimira Putina i druge ruske zvaničnike, među kojima je bio i legendarni diplomata Sergej Lavrov, zabavi svojim pevačkim umećem.

Izvor: Youtube/TASSLider Socijalističke partije Srbije, poznato je, važi za "neformalnog diplomatu", što i sam priznaje. Mnogima se ovaj njegov način komunikacije i ponašanje ne dopada, ali i on ne odustaje od svoje "song diplomatije" i smatra to šarmom koji se dopada državnicima i diplomatskoj "publici".

Kao što je i najavio uoči posete Putina Beogradu, Dačić je obećanje ispunio. Ponovo mu je otpevao dve ruske pesme - "Kaljinka" i "Rjabinuška", prenose mediji, a to se dogodilo tokom scečanog ručka u Palati Srbije.

Čuvena "Kaljinka" je, kako je rekao Dačić uoči Putinove posete, obavezni deo njegovog "diplomatskog repertoara", a tu pesmu je pevao "ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima" koji su uživali i aplaudirali.

Srpski šef diplomatije je u izjavi "Večernjim novostima" istakao da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali jednom od njegovih omiljenih pesama - "Miljackom".

Dačić to često radi. Osim Putinu, pevao je i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, britanskoj političarki i nekadašnjoj visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, zapevao je i "O sole mio" na gala večeri povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksanra Vučića pre godinu i po dana.

BONUS VIDEO: POSETA PUTINA BEOGRADU

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti