Veselji: Rusija ide ka priznavanju Kosova

Autor:

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu pozitivna stvar, ali i dodao da Rusija ide ka priznanju nezavisnosti Kosova. Reagovao Vučić.

19
A- A A+

Putin vladimir putin Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Moskva kreće ka priznavanju Kosova kao nezavisne i suverene države", rekao je Veselji, a preneo je prištinski Zeri onlajn.

Veselji je na konferenciji za novinare utvrdio da je na to ukazuje i činjenica da je predsednik Putin, nakon susreta sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, juče u Beogradu rekao isto što je rekao i, kako je kazao, "našem predsedniku Hašimu Tačiju".

PUTIN U BEOGRADU: Hram za kraj! (FOTO, VIDEO)

Tači i Putin imali su kratki susret u Parizu tokom obeležavanja 100. godišnjice od kraja Prvog svetskog rata.

"Poseta ruskog predsednika Srbiji je pozitivna stvar. Mi smo okrenuti Americi, mi smo okrenuti ka Zapadu. Naše komšije na severu se pretvaraju da su dobri sa našim partnerima, ali otvaraju vrata Rusiji. Međutim, Putin je tokom posete Srbiji, posle sastanka sa srpskim predsednikom ponovio poruke koje je ranije rekao našem predsedniku Hašimu Tačiju. To znači da se Rusija kreće ka priznavanju Republike Kosovo", rekao je Veseli, preneo je Zeri.

Istine radi, Putin je juče u Beogradu poručio da rešenja pitanja Kosova nema bez Rusije i da će Moskva prihvatiti svaki sporazum koji bude prihvatljiv za Beograd i Prištinu. Kritikovao EU.

Opširnije o tome:

Putin o Kosovu: EU je uradila malo!

Povodom ove izjave Veseljija, reagovao je i predsednik Srbije.

"Čestim Veseljiju , čuo je neko što nije niko. Na Balkanu svi znaju šta je Putin meni rekao. Samo ja ne znam, koji sam bio sa njim. Svi su pametni i svi sve znaju. Ja nisma čuo to od Putina, meni je sve suprotno govorio", rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za medije.

Povezano

Sve vesti