Iz FMP-a u Lokomotivu, za 270.000 evra

Autor:

Centar "pantera" nastaviće karijeru u Rusiji, jer je zvanično prešao od jednog Vladimira Jovanovića kod drugog.

Iz FMP-a u Lokomotivu, za 270.000 evra Foto: MN Press

Najavljeno - ostvareno.

Doskorašnji centar FMP-a, Dragan Apić (23 godine, 206 centimetara) novi je igrač Lokomotive Kubanj, jer je sa ruskim klubom u petak potpisao ugovor na dve i po sezone, uz mogućnost produžetka saradnje za još dve godine.

Trenutno najkorisniji igrač ABA lige uspešno je prošao lekarske preglede i stavio se na raspolaganje nekadašnjem treneru Partizana Vladimiru Jovanoviću, pod čijim će vođstvom sledeće nedelje zaigrati u Top 16 fazi Evrokupa.

Zanimljivo je da je Apić promenio grad, državu i klub, ali ne i ime trenera, jer je i u Železniku sarađivao sa Vladimirom Jovanovićem, pod čijim je vođstvom i prošle sezone bio jedan od oslonaca ekipe koja je završila sezonu u finalu domaćeg plej-ofa.

FMP je na svom sajtu potvrdio da je centar rođen 1995. godine i visok 206 centimetara plaćen 270 hiljada evra.

Apić se tako definitivno rastao sa klubom iz Železnika, u kojem je proveo pet sezona, uz kratku epizodu u Zvezdi, početkom prošle takmičarske godine.

Novi (krilni) centar Lokomotive prošao je školu košarke u KK Vršac, a od 2013. godine bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, u kojima je 2015. osvojio zlatnu medalju na EP za igrače do 20 godina u Italiji.

"KK FMP želi puno sreće i sportskih uspeha Draganu u ekipi Lokomotive", saopštio je klub iz Železnika svom najboljem igraču, koji je u ABA ligi prosečno postizao 21 poen, uz 7,2 skoka.

Povezano

Sve vesti