mondo.rs

Posle 10 godina - šampionka Evrope opet u Zvezdi

Autor:

Još jedno zvučno pojačanje u Ljutice Bogdana.

1
A- A A+
Sanja Malagurski Foto: MN Press

ŽOK Crvena zvezda potpisao je ugovor sa još jednom poznatom igračicom.

Posle Tijane Malešević, aktuelne šampionke sveta sa Srbijom, crveno-beli dres ponovo je zadužila i Sanja Malagurski (28), takođe trofejna odbojkašica, koja se sa reprezentacijom pela na najviša postolja.

Sanja se vratila u Zvezdu posle decenije, tokom koje je postala evropska šampiona sa reprezentacijom (2011) i igrala za niz klubova u inostranstvu - italijanski Asistel, Vila Korteze, Montekjari i Bergamo, brazilski Osasko, poljski Hemik Police, turski Trabzon...

"Sada je tačno 10 godina od kada sam prvi put došla u Crvenu zvezdu", rekla je ona na svojoj drugoj promociji u Ljutice Bogdana.

"Osećaj je, kao i uvek, divan kada dođem ovde i uđem u prostorije kluba ili u našu halu. Provela sam u Zvezdi dve jako lepe godine. Kada sam odlazila ostala sam sa svima u divnom odnosu i u kontaktu, tako da se osećm kao da nisam ni odlazila", dodala je Malagurski.

Sa Zvezdom je 2011. osvojila "duplu krunu" (titulu i Kup), a bila je i član crveno-belih kada su isti uspeh ostvarile i godinu ranije, ali je tada zbog povrede propustila celu sezonu.

"Te prve godine mi se na žalost dogodio peh. Operisala sam koleno, ali sam bila uz ekipu i sa Zvezdom imam dve 'duple krune', koje su za mene imale jako veliki značaj", dodala je odbojkašica koja je sa Srbijom osvojila i tri zlatne medalje Evropske lige, kao i tri bronze finalnih turnira FIVB Gran prija.

Crveno-bele su poslednji put bile šampionke 2013. godine, a i ove sezone će se truditi da prekinu višegodišnju dominaciju Vizure. Posle 16 odigranih kola, one su prve na tabeli, sa istim skorom i brojem bodova kao i drugoplasirano Jedinstvo Stara Pazova, dok je Vizura treća, sa trijumfom manje.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.