Brrr! Ovako izgleda kada vas ugleda VELIKA BELA (VIDEO)

Autor:

U blizini havajskog ostrva Oahu ronioci koji se bave proučavanjem ajkula zabeležili su susret s belom ajkulom za koju se smatra da je najveća ikada do sada snimljena. Zastražujuće i za gledanje s hiljadama kilometara udaljenosti.

10
A- A A+
Foto: Screenshot/Instagram/Oneoceandiving.com

Dvoje istraživača iskoristili su ovu situaciju kada je pažnja javnosti usmerena na njih da traže usvajanje zakona koji bi zaštitio ajkule u saveznoj američkoj državi Havaji, prenosi AP.

Istraživač i konzervator Oušn Remzi rekla je za AP da je u utorak imala susret sa šest metara dugom velikom belom ajkulom, u blizini mrtvog kita kod havajskog ostrva Oahu.

Izvor: Youtube/TODAY

Događaj je fotografisao i na društvenim mrežama objavio njen verenik i poslovni partner Huan Olifant.

Olifant je kazao da nije siguran da li je reč o poznatoj ajkuli "Veliko plavetnilo" za koju se veruje da je najveća velika bela ajkula koja je ikada do sada snimljena.

Remzijeva, koja s Olifantom vodi kompaniju za ronjenje i istraživanje morskih dubina, navela je da traži usvajanje zakona o zabrani ubijanja ajkula i raža na Havajima i nada se da bi on mogao da stupi na snagu ove godine, prenosi američka agencija.

LEDI KRV U ŽILAMA: Najveća ikad snimljena ajkula

Ona je dodala da fotografije na kojima se vidi kako pliva uz ogromnu belu ajkulu dokazuju da ti predatori treba da budu zaštićeni i da ljudi ne treba da ih se plaše.

Oušn Remzi, naravno, ne preporučuje ljudima da plivaju sa ajkulama i navodi da je za to potreban dug trening i proučavanje ponašanja ovih životinja, što je ono čime se bavi njena kompanija.

Ajkule nisu zaštićene na saveznom nivou u SAD

"Ideja da one vide ljude kao izvor hrane je besmislena i to treba da izbacimo iz svesti, pošto to u krajnjoj liniji vodi uništenju ovih životinja koje su potrebne u održanju zdravog morskog ekosistema", navode istraživači Remzijeva i Olifant, prenosi agencija.

Povezano

Sve vesti