Izbori 31. marta?

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmišlja da raspiše vanredne parlamentarne izbore za nedelju 31. mart, saznaje "Informer" iz izvora u Predsedništvu Srbije i vrhu Srpske napredne stranke.

86
A- A A+
glasanje, izbori, neregularni, Foto: MONDO Sivački Goran


"Okidač za raspisivanje ovih izbora je kriza dijaloga na Kosovu",o čemu je predsednik i juče govorio, navodi list.

"Ukoliko Priština ne ukine takse, jasno je da vodi politiku ucene. Ako je to tako, onda nemamo smetnje da idemo na izbore", izjavio je Vučić, uz opasku da je "fer da pruži šansu Haradinajevoj (kosovski premijer Ramuš Haradinaj) ideji da ga skine s vlasti".

Vučić je juče rekao i da ponovo "moli Prištinu da ukine takse, a EU da jasnije utiče na Prištinu i ukaže na neophodnost dijaloga".

"Ako ne ukinu takse, možemo na izbore"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas kaže da će do vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji doći ako nema važnijih državnih interesa od, kako je rekao, ukidanja taksi i dijaloga Beograda i Prištine.

Dačić je kazao da je to značila izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ako nema dijaloga, nema smetnji da idemo na izbore".

"Ako ima državnih interesa važnijih od toga (izbora), onda tih izbora neće biti, to govori Vučić. Ako nema ukidanja taksi, nastavka dijaloga, onda se otvara prostor za izbore", rekao je Dačić za RTS.

Povezano

Sve vesti