Posle tri sata oslobođeni pripadnici BSK

Autor:

Na Jarinju su danas zaustavljeni i zadržani pripadnici BSK Alen i Anel Ujkanović, objavio Ramuš Haradinaj. Oni su posle tri sata pušteni.

Posle tri sata oslobođeni pripadnici BSK Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga koje je ranije danas zaustavila policija Srbije na prelazu Jarinje pušteni su da nastave put, preneo je RTK .

Alen i Anel Ujkanović su tri sata zadržani i ispitivani, potvrdio je general BSK Rahman Rama.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je ranije danas da zaustavljanje dva pripadnika BSK na prelazu Jarinje podseća građane Kosova na vreme vlasti nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića koji, kako je rekao, i dalje živi kod "severnog suseda Kosova".

Haradinaj je na Facebooku ocenio da se radi o neljudskom progonu prema pripadnicima BSK iz redova srpske zajednice i da je njihovo zadržavanje u celosti neprihvatljivo i zatražio njihovo hitno oslobađanje.

Istovremeno je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli oštro osudio zadržavanje dvojice pripadnika BSK i pozvao Evropsku uniju da odmah reaguje.

"Sada sam informisan da su dva pripadnika BSK iz srpske zajednice zaustavljena od strana srpske policije. Na najsnažniji način osuđujem zastrašivanje kosovskih Srba od strane vlasti u Beogradu, pretnje prema njima kojim se stremi bojkotovanja institucija Kosova", rekao je Pacoli.

Haradinaj: Mnogo Srba želi u "vojsku Kosova"

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti