mondo.me

Za Časni krst u hladnu Moraču! FOTO

Autor:

Najmasovnije Bogojavljensko kupanje u Crnoj Gori i ove godine je održano u Podgorici, gde je na ušću Ribnice u Moraču za Časnim krstom plivalo veliki broj ljudi.

Za Časni krst u hladnu Moraču! FOTO Foto: MONDO

Najmasovnije Bogojavljansko kupanje u Crnoj Gori i ove godine je održano u Podgorici, gde je na ušću Ribnice u Moraču za Časnim krstom plivalo veliki broj ljudi.

Pravoslavne crkve i vjernici koji se drže starog Julijanskog kalendara proslavljaju danas veliki hrišćanski praznik – Bogojavljenje tradicionalnim plivanjem se za Časni krst.

Prvi do krsta doplivali su Goran Čađenović i Slađana Ćuković.

Plivanju za časni krst na Skalinama i ove godine prisustvovao je veliki broj građana. Okupljeni su pevali kosovske pesme.

Najstariji učesnik je Veselin Mugoša 69 godina.

FOTOGALERIJA:

VIDEO

Izvor: MONDO

  VIDEO

Izvor: MONDO/Isidora Matović

Izvor: MONDO

 VIDEO

Izvor: MONDO

   VIDEO

Izvor: MONDO

  VIDEO

Izvor: MONDO

Pravoslavni vjrnici proslavljaju uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan, tradicionalnim plivanjem za Časni krst.

U Crnoj Gori za Časni krst plivalo se tradicionalno u podne u Podgorici na ušću Ribnice u Moraču, na plaži ispod Dvorca kralja Nikole u Baru, na Škveru u Herceg Novom, pored gradskog mosta na Zeti u Danilovgradu, u Budvi, Ulcinju, na Miholjskoj Prevlaci i u Bigovi. Mitropolit crnogorsko-primorski tradicionalno prisustvuje plivanju za Časni krst na sastavcima Ribnice i Morače u Podgorici. 

Povezano

Sve vesti