mondo.rs,Sandra Živković,Jelena Vuleta

Ukida se sva Windows Phone podrška, pređite na iOS

Ili na iOS ili na Android, poručuje Microsoft korisnicima Windows Phone i Windows 10 Mobile uređaja.

10
A- A A+

Potpuna podrška Windows Phone i Windwos 10 Mobile uređajima biće ukinuta 10. decembra 2019. godine, kad prestaju sigurnosna i isporuke bilo kakvih poboljšanja za te uređaje. Poslednja Windows 10 Mobile verzija je 1709, izdata u oktobru 2017. godine i pravo je čudo da je Microsoft i ovoliko podržavao svoj nekad tako perspektivan mobilni OS.

Odmah 10. decembra trebalo bi da uređaji izgube i podršku za bilo kakve nove aplikacije, dok će tad ili oko tog datuma prestati da rade i mnoge aplikacije, koje zahtevaju rad sa serverima, koji više neće biti održavani. Iz prestanka rada biće izuzeti bekapi podešavanja i fotografije uskladištene na klaudu, koje će biti dostupne još 12 meseci posle tog datuma.

Kompanija Microsoft je korisnike Windows Phone i Windows 10 Mobile uređaja pozvao da pređu na iOS i na Android, koristeći ekosistem Microsoft aplikacija, kakve su Office, OneDrive, Outlook i mnoge druge, koje su prilično dobre na ovim platformama.

Ipak, da stvar bude malo zanimljivija, kompanija je za MWC 2019 najavila svoj nastup i prezentaciju nečeg novog - čega tačno, videćemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Windows Central.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.