• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Al Dahra isplatila sve radnike PKB-a, sad "na ugovor"

Izvor Tanjug

Kompanija Al Dahra Srbija, koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža i oni sada rade "na pet meseci".

"Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po godini staža i svi smo zaposleni na određeno vreme ugovorima u trajanju od pet meseci. Na žalost, zapošljavanje na određeno je unelo neizvesnost među zaposlene. Ipak, ispunjeni su svi načelni dogovori postignuti pred privatizaciju", kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata "Al Dahra Srbija" Milisav Đorđević.

Na pitanje Tanjuga da li su radnicima plate redove i da li su na istom nivou kao pre privatizacije, Đorđević kaže da su plate koje isplaćuje Al Dahra umanjene samo za iznos minulog rada, jer, kaže, zakonskog osnova da taj iznos isplaćuje novi poslodavac, nema.

Vojin Lazarević direktor Al Dahre Irig, vlasnika PKB-a

Đorđević kaže da je novi poslodavac ispoštovao sve načelne dogovore prilikom privatizacije i najavljuje da će po završetku procesa potvrđivanja reprezentativnosti sindikata pokrenuti inicijativu za pregovore o kolektivnom ugovoru.

Al Dahra kupac PKB-a

Al Dahra je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a za 105 miliona evra.

PKB je 14. decembra prošle godine platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan u visini od 719.525.041,34 dinara.

Vesić: PKB uplatio porez, posle nekoliko godina

Grad Beograd je 4. januara sa kompanijom PKB potpisao sporazum o odlaganju plaćanja preostalog duga u iznosu od 198.920.081,16 dinara, koji se odnosi na neplaćene kamate.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miloje

Posle 5 meseci pod ugovorom Al Dahra je raskinula ugovor sa mnogim zaposlenima tako da su ti ljudi ostali bez posla. NAPREDDNO !!!

Alibaba

A penzionere su zeznuli, za njih nema nista!

Pera

Teško je razumeti zašto je PKB, koji je bio vlasništvo Beograda, poklonjen Republici, a još manje zašto je uopšte prodat ? Nije saglasno zdravom razumu prodati za četvrtinu cene strateški objekat kakav je PKB, umesto angažovanja profesionalnog svetski dokazanog menadžerskog tima ? Inače, Arapi su poznati po uspešnosti u poljoprivredi i stočarstvu...

special image