Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu u sosu od pečuraka i limuna.

Sastojci:

Pola šolje brašna

So i biber po ukusu

600 grama pilećeg belog mesa

50 grama putera

Šolja pileće supe (iz kocke)

250 mililitara neutralne pavlake (za kuvanje)

Tri kašike ceđenog soka od limuna

250 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

Priprema:

Pomešajte brašno, so i biber, pa uvaljajte piletinu s obe strane, brašno ostavite, trebaće vam kasnije.

U većoj tavi otopite puter na srednjoj temperaturi, piletinu pecite pet do sedam minuta s obe strane, zatim izvadite meso, a u tavu sipajte pileći bujon, da proključa. Ostavite da ključa desetak minuta, tako da ispari oko dve trećine, zatim umešajte oko 200 mililitara neutralne pavlake, pečurke i sok od limuna, i kuvajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta.

U manjoj posudi umešajte ostatak brašna i ostatak neutralne pavlake dok ne dobijete ujednačen sos bez grudvica. Sjedinite sa pilećim bujonom, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava, dva, tri minuta.

Dodajte piletinu, ostavite da se kuva još nekoliko minuta. Služite toplo.

Kako vi najčešće spremate piletinu?