I ovo znači "volim te" (ANKETA)

Autor:

Ako se često šalite na račun partnera, i on vam uzvraća "istom merom", to je jako, jako dobar znak za vašu vezu!

I ovo znači "volim te" (ANKETA) Foto: Guliver/Getty images, AntonioGuillem

"Interne" šale koje razmenjujete sa partnerom su jedna od onih sitnica koje osnažuju vaš odnos. Čak i ako generalno ne važite za nekog ko je duhovit, sve dok uspevate da izmamite osmeh osobe koju volite, vaša veza ima velike šanse da opstane.

Najsrećniji parovi su oni koji zadirkuju jedno drugo, osećajući intuitivno koja je to granica koja se "ne prelazi", odnosno, kada bi šala mogla da povredi osobu koju vole, pokazalo je istraživanje profesora Džefrija Hola sa Univerziteta u Kanzasu, prenosi "San".

Dr Hol je analizirao rezultate 39 starijih istraživanja u kojima je učestvovalo više od 15.000 ljudi i ispostavilo se da je razmenjivanje šala sa osobom koju volimo poput "cementa" koji vezu čini čvršćom a odnos bliskijim.

Uz to važno je i da imate sličan smisao za humor, ako se oboje grozite romantičnih komedija ili humorističkih serija, ali uživate u crnom humoru, to je odličan znak.

"Ako vas nasmeju iste stvari, to iskustvo osnažuje vašu vezu potvrđujući da ste napravili pravi izbor", kaže on.

Ali, jako je važno da umete da prepoznate "granicu" kad se šalite na račun svog partnera, da ne biste povredili osobu koju volite, navodi se u studiji koja će biti objavljena u narednom broju stručnog časopisa Personal Relationships.


Ako ovo imate, imate "sve na svetu"

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Šta stvarno znači BEZUSLOVNA ljubav

Povezano

Sve vesti