mondo.ba

Nova hapšenja članova grupe "Pravda za Davida"

Autor:

Pripadnici Centra javne bezbednosti priveli su večeras na Trgu Krajine u Banjaluci dve osobe nakon okupljanja grupe ''Pravda za Davida'' na tom mestu.

9
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO/Vedran Ševčuk ilustracija

Na trgu se okupilo dvadesetak građana koji su stajali na mestu gde su ranije održavani protesti, a uskoro su se pojavili policajci i priveli dva muškarca.

Iz policije za sada nismo uspeli dobiti zvanične informacije o pomenutim privođenjima, a rečeno nam je da će informacije o tome biti dostupne sutra.

Građani koji zahtevaju da se razreši smrt Davida Dragičevića od 30. decembra okupljaju se u porti Hrama Hrista Spasitelja, a pre toga skoro devet meseci su protestovali na Trgu Krajine.

Oni su se i večeras u 18 časova okupili kod hrama, a zatim je deo njih otišao na Trg Krajine.

Nakon protesta 30. decembra  prošle godine nekoliko građana je uhapšeno, a protiv organizatora je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Od tog datuma nestao je i Davor Dragičević, Davidov otac, koji se jednom posle toga obratio javnosti putem društvenih mreža i za kojim je raspisana poternica.

Pre toga, 25. decembra uklonjeno je "Davidovo srce" i sva obeležja sa Trga Krajine, gde se grupa ''Pravda za Davida'' okupljala 279. dana za redom. To je izazvalo sukobe policije i građana, nekoliko osoba je i tada privedeno.

Mladić David Dragičević je nestao noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci. Više meseci traju protesti porodice i građana Banjaluke koji sumnjaju u okolnosti pod kojima je mladić stradao.

Povezano

Sve vesti