Karmelo Entoni otišao, deo trejda i Tadija Dragićević

Autor:

NBA veteran promenio je tim na putu da postane slobodan "agent". Hjuston je zauzvrat dobio prava na nekadašnjeg kapitena Zvezde.

10
A- A A+
Karmelo Entoni Foto: Tanjug/AP/Mary Altaffer, File

Kratka i neuspešna epizoda Karmela Entonija (34 godine, 203 centimetra) u Hjuston Rokitsima je završena.

Desetostruki učesnik NBA Ol-stara više nije član franšize iz Teksasa, jer je uz novac prosleđen Čikago Bulsima, iako se ne očekuje da zaigra za "bikove" pre nego što do 7. februara postane potpuno slobodan.

Ono što je posebno interesantno ovdašnjim ljubiteljima košarke je i to da su Bulsi zauzvrat Hjustonu poslali prava za po jednog srpskog i crnogorskog košarkaša - Tadiju Dragićevića (32) i Marka Todorovića (26).

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, sada igrač španskog Breogana, izabran je na NBA draftu 2008. kada ga je odabrala Juta. U međuvremenu je "prosleđen" Čikagu, koji je prošle noći prosledio ta prava u Hjuston, kao i prava na Marka Todorovića, koga je 2013. odabrao Portland.

Tadija Dragićević Foto: MN Press

U sklopu ovog trejda najlošije je prošao bivši igrač Fenerbahčea, Džejms Naneli (28), koji je ostao bez desetodnevnog ugovora i verovatno ga čeka povratak u Evroligu, gde su već zainteresovani za njega.

"Ne mislim da je to u redu. Postoje načini na koje je ova liga mogla da to drugačije reši", rekao je pre rastanka sa Nanelijem trener Hjustona, Majk Dentoni.

Povezano

Sve vesti