mondo.ba

Pala magla na Sarajevo, Dodik sleteo i pomogao

Autor:

Helikopter nije mogao da se prizemlji nigde osim na fudbalski teren. Dodik to klubu nije zaboravio.

Pala magla na Sarajevo, Dodik sleteo i pomogao Foto: MONDO/Samir Cacan

Gusta sarajevska magla je u noći sa 4. na 5. decembar prošle godine učinila jedan niželigaški klub bogatijim za 10.000 konvertabilnih maraka.

Taj klub je Ozren iz Semizovca.

Na njegov stadion "Ešref Pustahija Ešo" tada je sleteo helikopter, jer zbog magle letelica nije mogla biti prizemljena nigde drugde osim na igralištu na kojem svoje utakmice kantonalne lige igraju fudbaleri Ozrena.

U tom helikopteru, u vlasništvu Helikopterskog servisa Republike Srpske, bio je, ispostavilo se, aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

vučić, dodik, autoput, 9. januar, otvaranje Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba


Tri sedmice kasnije, 25. decembra 2018. godine, Dodik je potpisao Odluku o interventnom korišćenju sredstava tekuće rezerve, kojom se Fudbalskom klubu Ozren dodeljuje 10.000 KM na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica, objavljeno je u Službenom glasniku BiH.

"Upravo te noći, kada je helikopter sleteo na naš stadion, razgovarali smo sa Dodikom. Obećao nam je pomoć i tako se to sve dogodilo", rekli su za "Faktor.ba" u Fudbalskom klubu Ozren, gde objašnjavaju da ih zapravo niko nije ni pitao za korišćenje sportskog terena, odnosno tražio dozvolu za sletanje.

Ipak, nisu se naljutili zbog toga...

Povezano

Sve vesti