Trener Nanta: Ne zavaravamo se, očekujemo najgore

Autor:

Nekadašnji jugoslovenski fudbalski as bez ustezanja je izjavio da je pesimista po pitanju nestanka aviona u kome se nalazio Emilijano Sala.

Trener Nanta: Ne zavaravamo se, očekujemo najgore Foto: Tanjug/AP/David Vincent, File

Polako ističe prvi dan potrage za avionom koji je u ponedeljak uveče nestao dok je preletao kanal Lamanš, na putu iz Francuske ka Velikoj Britaniji.

U njemu se nalazio argentinski napadač Emilijano Sala (28), koji je išao za Kardif kako bi se priključio svom novom klubu, nakon obavljenog transfera iz Nanta, vrednog 17 miliona evra.

I dok je Kardif, engleski premijerligaš, izdao "neutralno" saopštenje, u kome izražava veliku brigu za fudbalera i pilota, ali ne želi da izvodi bilo kakve zaključke pre nego što to urade nadležne službe, u Salinom dosadašnjem klubu ne očekuju pozitivne vesti.

"Sinoć je situacija bila delikatna, ali sada je već vrlo, vrlo teška. Čekamo zvanične informacije, ali se ne zavaravamo. Očekujemo najgore", izjavio je trener Nanta Vahid Halilhodžić, nekadašnji as tog kluba, Pari sen Žermena i mostarskog Veleža, kao i reprezentativac SFR Jugoslavije od 1976. do 1985. godine, koji je na klupi "kanarinaca" od oktobra 2018.

Emilijano Sala iz Argentine je došao u Francusku kada je imao 20 godina. Prvo je bio član Bordoa, a leta 2015. je prešao u Nant. Ove sezone je na 18 mečeva domaćeg prvenstva i kupa dao 13 golova.

Zanimljivo je da se zbog šanse da zaigra u Premijer ligi zahvalio na finansijski mnogo unosnijoj ponudi iz Kine.

Povezano

Sve vesti