"Zlatna pravila" za singl devojke

Autor:

Veze umeju da budu komplikovane, upoznavanje odgovarajuće osobe i građenje odnosa koji će nas učiniti srećnim, koji će izrasti u zdravu vezu, danas kao da je teže nego ikada ranije.

"Zlatna pravila" za singl devojke Foto: Guliver/Getty images, guruXOOX

"Potraga" za onim pravim danas zahteva mnogo, mnogo strpljenja, za sve izlaske otkazane u poslednji čas, za sve te neželjene slike intimnih delova tela muškaraca sa kojima se upustite u bezazlenu prepisku na nekoj od društvenih mreža… Lako je obeshrabriti se. I gotovo nemoguće odupreti se rastućem cinizmu posle svakog "promašaja", piše Thought Catalog.

A cinizam, sam po sebi, u toj igri zavođenja u 21. veku sam po sebi nije loš. U određenoj meri, štiti vas. Jer, ne bi trebalo da budete toliko naivni da poverujete svakoj lepoj reči koju izgovori neko koga ste tek upoznali, naročito ako ste tu osobu upoznali onlajn. Nažalost, ne možete se osloniti na tuđe čovekoljublje i verovati da vam svi koji vas upoznaju žele dobro.

S druge strane, nije ni dobro ni zdravo da dignete ruke od upoznavanja sasvim. Odustanite, naravno, ako shvatite da vam ta osoba ne odgovara, ali odustanite samo od te konkretne veze. Ne od ljubavi…

Ono što može da vam pomogne su ova tri "pravila" kojih ne bi bilo loše da se pridržavate, u potrazi za onim za čime svi čeznemo - pravom ljubavlju.

Budite iskreni - Budite iskreni pre svega prema sebi, u pogledu onoga što stvarno očekujete od partnera. Lako je "skrasiti se" sa nekim ko je prosto tu, i dopada vam se, manje-više. Znate ono, muškarac je dovoljno ljubazan, i nije vam sasvim fizički neprivlčan, pa nastavite da se viđate sa njim. Nema varnica, i svesni ste toga, ali ubedite sebe da vam se stvarno dopada, iako ste svesni glasića koji vam govori da on prosto nije "onaj pravi" za vas.

Prestanite to da radite. Nije pošteno ni prema vama ni prema muškarcu sa kojim ste u vezi. Nemojte da se "skrasite" samo zato što vam je dosadilo da nemate dečka. I nemojte da se smirite dok ne nađete ljubav kakvu svako od nas zaslužuje. Dok ne upoznate muškarca za kojeg ćete znati svim srcem, da je onaj jedini na svetu za vas, vaš čovek.

Budite hrabri - Nema smisla da oklevate. Ako vam se muškarac dopada, stavite mu to do znanja. Priđite mu, upoznajte se. Pozovite ga na kafu. Ne glupirajte se, čekajući da on vama prvi piše, ta "pravila" nisu imala smisla, kad je o ljubavi reč, godinama unazad. Precrtajte ih u glavi, i ponašajte se u skladu sa svojim osećanjima. A ako ga to uplaši, vaša hrabrost i spremnost da napravite prvi korak, onda nije bio pravi za vas. I bolje je da to saznate na vreme.

OK je da nemate obzira ponekad - Ako izlazite sa muškarcem i vidite posle nekoliko nedelja da vaš odnos ne ide u dobrom smeru, ako shvatite da ne biste mogli da budete srećni sa njim, recite mu to i krenite dalje. Nemojte dozvoliti sebi da podlegnete pritisku i pristanete da se ta veza koja vas ne čini srećnom razvlači u nedogled, samo zato što je on pristojan mladić generalno. Ili zato što je seks vrhunski.

Jer, nije pristojnost ono što želite… Nije ni strast. Ljubav je. A ljubav stiže samo onima koji znaju da prepoznaju ono što ona nije. I ne boje se da to kažu. Ljubav je - nagrada hrabrima.

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Šta stvarno znači BEZUSLOVNA ljubav

Povezano

Sve vesti