Evo sjajnog recept za sve koji bi da probaju nešto novo!
Supa se sprema prilično jednostavno i neće vam oduzeti previše vremena - recimo oko 45 minuta.
Sastojci:
Pola pileta
Jedna veća šargarepa
Četvrtina korena celera
Pola kašičice mirođije
Pola kašičice soli
Glavica crvenog luka
Trećina šolje pirinča
Dva veća jaja
Tri kašičice sveže isceđenog soka limuna
Priprema:
U veću šerpu stavite piletinu, nalijte vodu dovoljno da prekrije polovinu pileta, dodajte šargarepu, celer, mirođiju, luk i so. Kada provri, smanjite na srednju vatru i ostavite da se krčka, oko 15-20 minuta.
Zatim izvadite piletinu i povrće, tako da ostane samo voda u kojoj je sve kuvano. U tu vodu sipajte pirinač i kuvajte oko osam minuta na jačoj vatri.
U međuvremenu, iseckajte ili iscepkajte kuvano meso na sitne komade.
U posudi srednje veličine umutite jaja sa limunovim sokom. Kada je pirinač kuvan, u mešavinu jaja i limuna polako dodajte oko polovine kuvanog pirinča, sve vreme mešajući. Zatim iz te posude polako sipajte sve u onu preostalu polovinu pirinča u šerpi i kuvajte na slabijoj vatri, oko dva minuta, mešajući.
Skinite sa vatre, dodajte komade mesa i skuvano povrće, izmešajte i odozgo pospite još malo mirođije.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte