Evo sjajnog recept za sve koji bi da probaju nešto novo!

Supa se sprema prilično jednostavno i neće vam oduzeti previše vremena - recimo oko 45 minuta. 

Sastojci:

Pola pileta

Jedna veća šargarepa

Četvrtina korena celera

Pola kašičice mirođije

Pola kašičice soli

Glavica crvenog luka

Trećina šolje pirinča

Dva veća jaja

Tri kašičice sveže isceđenog soka limuna

Priprema:

U veću šerpu stavite piletinu, nalijte vodu dovoljno da prekrije polovinu pileta, dodajte šargarepu, celer, mirođiju, luk i so. Kada provri, smanjite na srednju vatru i ostavite da se krčka, oko 15-20 minuta.

Zatim izvadite piletinu i povrće, tako da ostane samo voda u kojoj je sve kuvano. U tu vodu sipajte pirinač i kuvajte oko osam minuta na jačoj vatri.

U međuvremenu, iseckajte ili iscepkajte kuvano meso na sitne komade.

U posudi srednje veličine umutite jaja sa limunovim sokom. Kada je pirinač kuvan, u mešavinu jaja i limuna polako dodajte oko polovine kuvanog pirinča, sve vreme mešajući. Zatim iz te posude polako sipajte sve u onu preostalu polovinu pirinča u šerpi i kuvajte na slabijoj vatri, oko dva minuta, mešajući.

Skinite sa vatre, dodajte komade mesa i skuvano povrće, izmešajte i odozgo pospite još malo mirođije.