Laka piletina u sosu od senfa i meda

Autor:

Priprema se jednostavno, ukus će vas oduševiti!

Laka piletina u sosu od senfa i meda Foto: Guliver/Getty images plus/iStock/mikafotostok

Kada tražite ukusan i jednostavan recept za brzu večeru ili ručak, preporučujemo vam da napravite ovu mirisnu piletinu!

Sastojci:

Dva pileća filea

Pola šolje meda

Pola šolje senfa

Kašika suvog bosiljka

Kašičica tucane paprike

Pola kašičice peršuna

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomešajte med, senf i suve začine, i prelijte piletinu polovinom mešavine. Ubacite u rernu i pecite 30 minuta, zatim prelijte preostalom mešavinom i pecite dok lepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač i povrće, ili drugi prilog po želji.

Ovaj recept možete pripremiti i sa drugim komadima piletine, kao što su bataci i karabataci, samo prilagodite vreme pečenja.

Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Povezano

Sve vesti