mondo.rs

Svirka u avionu, pa "razvaljivanje" u Holandiji! VIDEO

Autor:

Domaći bend MAiKA oduševio publiku na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji. Pogledajte atmosferu sa koncerta, ali i kako su članovi grupe svirkom na 10.000 metara "skratili" putnicima let.

Svirka u avionu, pa "razvaljivanje" u Holandiji! VIDEO Foto: Anne Marie Kok/bend Maika

Bend MAiKA je jedini predstavnik iz Srbije koj je bio pozvan na Eurosonic festival u Groningenu, a s obzirom na ludu atmosferu tokom nastupa, organizatori, svakako, nisu pogrešili i zažalili.

Pre svega, zanimljiv podatak - nastup benda MAiKA bio je najposećeniji nastup grupe iz Srbije u istoriji ovog festivala!

Žurka je počela još u avionu, na letu za Amsterdam, gde su članovi benda na letu Air Serbia iznenadili sve putnike mini koncertom u avionu.

POGLEDAJTE


JOŠ JEDAN SNIMAK


A onda nastup na festivalu u Groningenu... skakanje, urlanje, odlična energija sa bine, koju je publika upijala i vraćala nazad.

Nesumnjivo je da se bend MAiKA se nameće kao odličan izvozni proizvod naše, balkanske kulture na koju dobro reaguje evropska publika.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA NASTUPU U HOLANDIJI

Izvor: YouTube/Maika Band

"Iznenadio nas je prijem. Ljudima na zapadu se jako sviđa naš zvuk, kombinacija energije, agresivnih ženskih vokala i balkanskih melodija. Takvu euforiju u publici nismo dugo videli. Mnogi su već znali pesme i pevali sa nama uglas. Nakon nastupa smo odmah dogovorili i nove svirke po Evropi, a ovo je tek početak", navela je Ida Prester, koja predvodi ovaj bend.

Koliko je ovo značajan nastup, pre svega za bend, govori i podatak da Eurosonic festival svake godine poseti više od 40.000 ljudi, a ovaj festival je zaslužan i za karijeru mnogih izvođača među kojima su Franz Ferdinand, Dua Lipa, The XX, Years& ears, Rudimental...

Muzički projekat MAiKA je novi fenomen na balkanskoj i evropskoj sceni. Bend svojom nekonvencijalnom kombinacijom toplih balkanskih ritmova, hit melodija i žestoke energije koju možete osetiti na nastupima, i dalje oduševljava publiku širom sveta! M

AiKA sebe opisuje kao neobičan i autentičan bend koji koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji sa neobuzdanim ritomom i elektronskim efektima.

Nastup na festivalu u Holandiji usledio je posle uspešne letnje turneje benda kada je bio gost na turneji sa Gogol Bordell, potom nastupima na festivalima Exit, Dev9t i Revolution, ali i Boomtown fair festivalu u Velikoj Britaniji, gde je promovisao svoj debi album, pod nazivom "Balkannibalism".  

Povezano

Sve vesti