MONDO/Beta

Temperaturne promene napunile bolnice

Autor:

Poslednjih nekoliko dana Službi urgentne medicine u prokupačkoj Bolnici "Dr Aleksa Savić" javilo se više od stotinu pacijenata sa srčanim problemima i respiratornim infekcijama.

Temperaturne promene napunile bolnice Foto: MONDO/Zora Ćirković

Portparolka prokupačke bolnice Natali Nikolić rekla je za ageciju Beta da su svi pacijenti pregledani i da su posle ukazane prve pomoći najčešće primani na Interno i Odeljenje pedijatrije.

Ona je kazala da su se lekarima najviše obraćala za pomoć deca svih uzrasta zbog respiratornih problema, jako visoke temperature, upale pluća i drugih komplikacija izazvanih prehladom i različitim bakterijskim i virusnim infekcijama.

Prokupačka bolnica nije jedina u kojoj lekari ovih dana imaju pune ruke posla - slično je i u mnogim drugim gradovima Srbije, gde su veoma brojni pacijenti sa respiratornim problemima, prehladama, virusima... 

Česte promene temperature koje ove zime osciliraju od minus pet-šest stepeni do isto toliko u plusu izazvale su tegobe kod svih hroničnih, a naročito kod srčanih bolesnika, rečeno je u bolnici.

U zimskim mesecima hronični bolesnici treba da budu posebno obazrivi, da se pridržavaju saveta lekara, redovno uzimaju propisanu terapiju i bez potrebe se ne izlažu niskim spoljašnjim temperaturama.

Danas je na Odeljenje hirurgije stigao i novi aparat za gastroskopiju koji će umnogome poboljšati uslove lečenja pacijenata i olakšati rad lekarima.

Prokupačka bolnica je nedavno dobila i najsavremeniji laparaskopski stub, a do kraja nedelje ovde očekuju i isporuku novog kompletno opremljenog sanitetskog vozila za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom – sanitet za mobilnu hitnu pomoć.

Uskoro u bolnicu stiže i ultrazvučni aparat za Službu radiologije, kao i kompletna nova jedinica za operacioni blok Ortopedije.

Povezano

Sve vesti