mondo.rs

Javio se otac Davida Dragičevića

Autor:

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čija smrt još nije rasvetljena, javio se iz izgnanstva i optužio politički i policijski vrh Republike Srpske za ubistvo svog sina i izneo tvrdnju da mu se "sprema likvidacija".

15
A- A A+
pravda za davida, davor dragičević Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Davor Dragičević se oglasio na Facebook stranici "Pravda za Davida", odnosno pokreta koji je nastao nakon što je David Dragičević, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pronađen mrtav u Banjaluci marta 2018. godine.

On je poručio da neće odustati od traganja za istinom o smrti svog sina, a za zataškavanje celog slučaja ponovo je označio odgovornim politički vrh u Republici Srpskoj i policiju i pravosuđe u tom entitetu.

Davor Dragičević je nestao 30. decembra prošle godine nakon što je policija u Banjaluci upotrebom sile rasterala protestnu šetnju pripadnika grupe "Pravda za Davida".

Za njim je raspisana poternica.

Pre današnjeg obraćanja putem Facebook stranice, Davir Dragičević se na isti način oglasio i 7. januara ove godine.

U današnjem obraćanju napisao je da vrh policije Republike Srpske stoji iza "brutalnog ubistva njegovog sina".

Tvrdi i da mu "vlast u RS-u sprema zatvor i likvidaciju".

"Možete me jedino ubiti i ništa više, ja idem do kraja. Od ovih institucija moje dete i ja nikad pravdu nećemo dobiti, ali dobiću je ja, za tebe sine moj, za tebe dušo moja, ja idem do kraja"', poručio je Davor Dragičević.

davor dragičević, pravda za davida Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba Davor Dragičević

Davor Dragičević i okupljeni u grupi "Pravda za Davida" mesecima su protestovali u Banjaluci zbog nerazjašnjene smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića. 

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen i za ubistvo i prikrivanje su optuživali zvaničnike Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa vlasti, dok je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka prošlog leta saopšteno da postoji osnov sumnje da je ubijen.

Pravda za Davida: "Ubili su mi dušu"

Povezano

Sve vesti