mondo.rs

ZVEZDA: Ivanić opet aktuelan!

Autor:

Reprezentativac Crne Gore sada želi da dođe, ali prepreka je veliko obeštećenje.

ZVEZDA: Ivanić opet aktuelan! Foto: MN Press

Mirko Ivanić (25), ofanzivni vezni BATE Borisova i reprezentacije Crne Gore, u prethodnih nekoliko prelaznih rokova je bio povezivan sa prelaskom u Crvenu zvezdu, a tako je i ovog januara.

Prema saznanjima "Sportskog žurnala", Ivanić posle tri godine u Belorusiji želi da se vrati u srpski fudbal, u redove favorita za titulu prvaka, ali problem je u tome što ima čvrst ugovor, potpisan minulog proleća.

Nezvanično, BATE Borisov za svog igrača traži bezmalo milion i po evra, što je za crveno-bele previše. Podsećamo da je politika kluba sa "Marakane" da se za igrače koji prave razliku izdvoji dodatni novac, ali ne za plaćanje obeštećenja, već za njihova lična primanja, kao u slučaju Marka Marina.

Naravno, Ivanić nije Zvezdi neophodan za predstojeću borbu na dva domaća fronta, već kako bi se adaptirao na tim i uigrao za ono što sledi od jula - novi pohod na Ligu šampiona.

Iz tabora crveno-belih i vest da će kapiten Vujadin Savić potpisati novi trogodišnji ugovor, tako da klub bude u boljoj pregovaračkoj poziciji u slučaju eventualnih ponuda za odlazak u inostranstvo.

Savić je ove zime imao opciju prelaska u turski Trabzon, ali šest meseci pre isteka ugovora bi obeštećenje za njega bilo simbolično, što nisu želeli ni Zvezda ni njeno "dete".

Izvor: MONDO


FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Povezano

Sve vesti