mondo.rs

Napravite sami "čudesni" sprej za čišćenje

Autor:

Jedna mama otkrila je sastojke za "čudesni" sprej za čišćenje, koji je oduševio mnoge žene!

Napravite sami "čudesni" sprej za čišćenje Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ovaj sprej, kažu, može da očisti i najprljavije površine! Suočena sa prljavštinom i nataloženom masnoćom na radnim površinama, Viktorija iz Australije je eksperimentisala i našla sjajno rešenje.

"Ovo je stvarno čudesan sprej!", napisala je ona na Facebooku, gde je podelila recept za ovo domaće sredstvo za čišćenje. "Sramota me je koliko su radne površine u mojoj kuhinji bile prljave, ali očistila sam ih, i to vrlo lako – naprskala sam ovaj sprej i obrisala krpom", napisala je ona uz fotografije koje pokazuju pre i posle čišćenja.

Za pravljenje ovog domaćeg spreja za čišćenje potrebno vam je: 1,5 litara vode (jednu šolju vode proključajte, ostatak sipajte mlaku), 300 mililitara sirćeta, 60 mililitara tečnosti za sudove, tri kašičice sode bikarone i po želji, malo mirišljavog ulja.

Ovim sprejom, tvrdi Viktorija, možete da očistite šporet, ali i staklo tuš kabine, kao i bilo koju površinu gde se nataložila prljavština.

Mnoge žene koje su probale ovaj sprej, imale su samo reči hvale.

"Obožavam ovam sprej, to je jedini koji koristim", jedan je od komentra, a drugi dodaju da je odličan za čišćenje šporeta, ali i kupatila.

"Naprskajte, ostavite da deluje oko deset minuta pre nego što obrišete, i nećete morati da ribate", savetuju.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti